Slăbesc scriind, ziua 0 – 117,5 kg

Ia-ți Dănuțe, ziua bună/ De la șuncă, de la tort/ De la țuica cea de prună/ De la brânza Rochefort.

Bun. recunosc! Chestia cu țuica de prună e pusă acolo pentru rimă, fiindcă nu prea combat cu asemenea licori. Uite, acum îmi dau seama că aș fi putut scrie ”de la bere blondă, brună”. Mda... Vedeți asta e marea problemă a regimului ăsta hipocaloric, singurul care mă poate face să slăbesc! Tâmpește! Iar dacă efectul ăsta vine pe un teren oricum fertil, cu o predispoziție naturală în sensul ăsta, iaca devii incapabil să legi până și două rime.

Pe sistemul folosit pe vremuri când plecau amicii în armată ”hai băieți să bem o bere, să ne luăm la revedere”, m-am despărțit temporar de cârnăciori și de bere. De fapt, de făinoase, de de grăsimi și de orice fel de alcool. Asta a necesitat o întâlnire speciala la Delia și la Daniel, unde mi-a fost cântat prohodul caloric într-un grup organizat de persoane, prieteni buni și vechi. Plângea inima în mine, iar lacrimile se doseau în spatele motivului unui fum vrăjmaș, care se încăpățâna să-mi intre în ochi. Am lăsat mititeii tăvăliți prin muștar să-mi dezmierde-ultim papilele, berea a sfârâit a uitare pe gâtlej până în măruntaie, cârnăciorii s-au culcușit melancolici lângă niște cartofei prăjiți ce sticleau oleacă a ulei bun și a despărțire... Alunele și fisticul au potențat restul halbelor, alături de niște covrigei delicați. Ce mai?! A fost o petrecere grozavă de adio.

În apărarea mea spun că am băgat și vreo jumătate de oră de piscină și nu m-am atins de dulce. Oricum, într-o ierarhie a lucrurilor după care tânjesc, dulciurile ar fi maximum pe locul al cincilea.

Dimineață, cântarul arăta ceea ce vedeți în poză. E drept că mi-am adus aminte de necesitatea ilustrației pentru acest post după ce răsesem două căni cu cafea. Decofeinizată și fără zahăr. Astăzi îmi propun să mănânc doar vreo 1300 de calorii. Atât. O să vedem dacă o să reușesc. Sper să mă ajute în demersul ăsta niște cireșe și niște căpșuni loco-regionale, crescute pe dealurile Tomeștiului. Adevăratul aliat îmi va fi însă friteuza. Vă povestesc mâine.

5 Responses

 1. rodica
  exista regimul balerina. adica oua si grapefruit. o saptamana. va si vad in lacul lebedelor...
 2. spor, dane, si rabdare. eu am luat-o in jos de la 123 si-am reusit sa ajung la 110. intr-un an. fara piine alba, fara sucuri, cu pastele reduse la minimul suportabil (eu fiind mare mincator de paste), fara porcarii si fara (prea multa) bere. acum tintesc catre 100, pina la sfirsitul anului.
 3. misha
  Dane, succes! Si eu am facut o cadere nervoasa la prima mea dieta de slabire (a fost o prostie din partea mea dar nu ma mai suportam grasa). Am avut un regim alimentar foarte, foarte, foarte hipocaloric (mancam "drele pe podele" cum se zice la noi in Moldova) si gimnastica 5 zile pe saptamana cu un Cerber pe post de antrenor! Aceasta depresie a mea a aparut la vreo 3 saptamani dupa inceperea procesului de mai sus, mi-am revenit in vreo saptamana cu ajutorul prietenilor si familiei si a inghetatei! Mi-am permis sa-mi ofer o inghetata la fiecare 2 zile! N-as vrea sa-ti invadez spatiul cu toata povestea dar tin sa-ti spun ca am slabit in 3 luni 17 kg dar NU RECOMAND NIMANUI aceasta metoda. Inca o data SUCCES!
  • Dan Doboş
   Să ştii că îmi e mult mai simplu să îmi impun regimul odată cu blogul. Mă simt mai responsabil, mai înconjurat de lume. Nici eu nu recomand nimănui să facă ceea ce fac eu. Asta e tot chichirezul. Admiţându-mi limitele, simt că le pot forţa mai lesne.
 4. v
  (prea multe fructe în regimul tău, om bun. şi cum adică te-ai-despărţit-de-grăsimi? păi, şi cum mai slăbeşti? şi vitaminele liposolubile cum ţi le mai iei?)

Leave a comment