Slăbesc scriind, ziua 4 – 115,4 kg

Ziua de ieri a fost de-a dreptul cretină. Cred că gramele în minus reprezintă o sumă de neuroni care s-au sinucis. Oricum, aş fi slăbit probabil mai mult, dacă pe seară n-ar fi venit Doru la noi. Conversaţiile cu el mă liniştesc şi mă binedispun întotdeauna.

Am mâncat aşa:

  • una porţie borş de legume, străveziu, fără paste
  • 180 de grame carne de pui făcută în friteuza Actifry şi 350 de grame de salată de roşii cu castraveţi şi ceapă
  • 200 de grame de căpşuni, mici dar tare aromate, de aici de la Tomeşti
  • 200 de grame de dude din dudul personal care mi-a mai furnizat şi o lecţie de viaţă
  • catastrofă! una felie pâine de 30 de grame cu o felie de 17,5 grame de brânză topită Hochland cică dietetică (240 kcal/100 de grame)

 

Metabolismul mi-a mai fost afectat şi de:

  • contactul nemijlocit cu prostia în starea ei cea mai pură
  • sentimentul pregnant al irosirii personale
  • contemplarea mecanismului simplu prin care veninul naşte alt venin
  • o discuţie tihnită cu un prieten drag
  • trei episoade din The Big Bang Theory

 

Ziceam de lecţia de viaţă pe care mi-a oferit-o dudul din curte. Mai prin primăvară l-am tăiat, fiindcă ni se părea nouă că umbreşte un pierisc aristocrat şi ne era frică de omizile pe care le-ar putea atrage. Nu l-am ras de tot fiindcă doamna Loredana se gândea să monteze acolo un hamac, la un moment dat. Cert este că dudul a dat mlădiţe noi, a făcut destul de multe fructe extraordinar de parfumate şi de dulci. Îs negre de te pictează pe degete pentru o săptămână şi, cel mai important, am citit despre ele că sunt cel mai hipocaloric fruct cu putinţă. Ce să vă spun? Hamac nu am pus, piersicul a murit din cauza unei ciuperci care i-a provocat o boală cu nume grotesc, băşicare, iar dude nu avem decât pentru maximum două mese, deşi dacă nu l-aş fi tăiat, aş fi putut face o cură de două săptămâni. În consolare, Doru a menţoionat că deşi în viaţa lui de băiet de la ţară nu a mai văzut nişte dude atât de frumoase, se îndoieşte că ar fi fost la fel de spectaculoae dacă nu mutilam pomul.

Am adormit greu, fiindcă m-am tot întrebat dacă n-oi fi şi eu vreun dud, vreun organism din ăsta care are nevoie de amputări dureroase pentru a rodi la adevăratul lui potenţial. Răspunsul a fost negativ, fiindcă, fiind existenţial inferior dudului, fructele mele, rezultate în urma amputărilor, ar fi vineţii de furie.

Mda, vedeţi boieri dumneavoastră ce efect are dieta hipocalorică asupra mea? Devin melancolic şi trist şi... Vine week-end-ul. Cred că am să bag totuşi o ceafă de porc la grătar. Nu de alta, dar dacă vă indispun, vă pierd de susţinători la cura asta de slăbire.

No Comments Yet.

Leave a comment