Slăbesc scriind, ziua 23 – 113,2 kg

Da. Recunosc! M-am cântărit aseară înainte de a merge la amicul Doru, care îşi serba o mulţime de zile. De naştere şi onomastice în familie. Dar n-am făcut cine ştie ce excese acolo, aşa încât mă aştept ca mâine să nu dau peste cap scala cântarului. Problema e că, fiind musafir la masa omului, nu am putut cântări decât din ochi ceea ce am înfulecat, aşa încât înşiruirea va fi exclusiv calitativă.

Am mâncat aşa: 3 chifteluţe, o lingură de salată de boeuf, una roşie umplută cu salată de vinete, o feliuţă străvezie de brânză, 2 sarmale, 2 mici, un cârnat mic şi o felie minusculă de muşchi de porc la grătar. Tare a mai fost bine!

Ajuns acasă la o oră decentă şi cu mintea limpede, protejată de legendara căpşunică a vecinului Doru, vin potolit, care nu se ia la trântă cu tine, am meditat la greşeala de anul trecut, când m-am încăpăţânat să nu mănânc mai nimic la genul ăsta de petreceri. Asta a dus la priviri mirate, la oarece insistenţe penibile „Dar ia măcar o bucăţică” şi, probabil, la întrebări nerostite de genul „De ce naiba a mai venit ăsta dacă tot nu mănâncă şi nu bea nimic?” Peste toate însă, am dat în depresie şi am început să delirez, de am ajuns să mă visez tăvălindu-mă în galantarul cu cârnaţi.

Anul ăsta e mult mai bine şi, dacă e să privesc pentru prima dată înapoi, sunt şanse să slăbesc patru kilograme în prima lună, ceea ce e fantastic şi mă apropie la doar 8 kile de ţinta mea iniţială. Iar când o să am 104 kile, voi putea spune despre mine că sunt „corpolent” şi nu „obez”. Desigur, asta o să fie ca la 18 ani, când astăzi eşti minor şi mâine te trezeşti că ai voie să fumezi şi să faci sex, să şofezi şi să votezi, deşi nu te simţi deloc diferit faţă de ce erai cu o lună în urmă.

Om trăi şi om vedea!

No Comments Yet.

Leave a comment