Slăbesc scriind, ziua 18 – 114,0 kg

Iată că am ajuns de unde am plecat. La 114 kile, pe care le aveam şi la începutul week-end-ului trecut. Diferenţa semnificativă faţă de ziua de ieri se datorează faptului că, pe de o parte, am reuşit să mai elimin apa din sistem, iar pe de altă parte, atitudinii habotnice a prietenului Răzvan, care m-a pus la muncă. Ieri am mâncat aşa:

 

  • nişte resturi de pastramă slabă de porc, rezultate din achiziţionarea de către soţie a 200 de grame de produs, urmată imediat de consumul de către aceeaşi soţie a unei cantităţi neprecizate.
  • 100 de grame de telemea
  • 200 de grame de roşii
  • una felie caş proaspăt, maximum 120 de grame
  • 60 de grame de macrou afumat, file.

 

Un alt eveniment care s-ar putea să-mi mai fi reglat metabolismul este faptul că am terminat de „spart în scene” Elefantul şi cred că ştiu măcar cum să încep scrierea scenariului, fiindcă se apropie termenul limită.

 

Adevărata problemă a zilei de ieri a fost că am fost pus la muncă. M-a sunat Răzvan şi mi-a zis că el e de acord că nici pâine fără muncă nici muncă fără pâine, dar fiindcă eu nu am voie să mănânc pâine, trebuie să trec la treabă. M-a pus deci să „dezgust” nişte şampanii şi nişte vinuri. Chestia a fost destul de solicitantă, în sensul că nici unul dintre produse nu m-a dat pe spate, eu neavând cine ştie ce organ pentru asemenea fineţuri, fie ele şi de la mama lor din Champagne. Excepţia a fost un vin făcut de o franţuzoică într-o podgorie aflată undeva pe litoralul nostru, care m-a terminat. Senzaţie!

A fost muncă serioasă, fiindcă, în momentul în care m-am lansat cu Costăchel pe apele tulburi ale disputei între republicani şi monarhişti, cu derapaje semnificative asupra istoriei mişcării legionare ieşene şi româneşti, maestrul Răzvan ne-a chemat cu asprime la ordine, punându-ne să ne dăm cu părerea despre nişte vinuri cu o provenienţă doar de el ştiută.

De reţinut pentru boieri dumnevoastră este faptul că vinul nu îngraşă. Mă rog, asta dacă faci acte de eroism, precum subsemnatul, şi ignori platourile cu mizilicuri şi alte tentaţii ce însoţesc în general o asemenea degustare.

1 Response

  1. Misha
    Imi place ca ai pus link-uri in text. Am si intrat pe ele, am citit, am privit, mi-a plouat in gura, am luat o reteta de la Costachel si i-am si lasat una. Multumesc.

Leave a comment