Măreț avion!

Boys will be boys, zice franțuzoaica atunci când bărbații se mai joacă și ei cu una, cu alta. Și nu mă refer aici doar la una-alta... jucării. De pildă, sastisiți de zilele de 1 și 8 martie, niște prieteni m-au ajutat să organizăm Ziua băieților, care a cuprins și un mic episod legat de trenulețele electrice. Așa-s băieții: au nevoie de câte o jucărie, iar la grătar profită de fumul înecăcios care alungă doamnele ca să vorbească despre (alte) fete. Ei bine, una din slăbiciunile mele a fost dintotdeauna să mă trag cu avionul. E așa frumos! Și ce-mi place! De pe la zece ani, când am zburat prima oară, și până acum, senzația minunată de la decolare nu și-a pierdut nici măcar o cuantă.

Din păcate, Iașul are o rușine de aeroport. Îmi amintesc chiar de o conferință de presă de acum vreo doisprezece ani, la care onor președintele meu, pe atunci ministru la Transporturi, a spus că va da bani pentru construirea unei piste care să permită aterizarea unor avioane mai mari atunci când ele vor fi aterizat deja. Mda. Umor băsist. Din cauza asta, dar și din multe altele, la Iași aterizează niște avioane mici. Mici, mici...

În avioanele astea mici, mici, ești întâmpinat însă invariabil de niște stewardese cât casa! Îs frumoase, îs grațioase, îs magnet de priviri furișate, da-s înalte, frate! Cred că înălțimea e un criteriu de selecție. Când am plecat spre Bookfest, în cursa Tarom, era o stewardesă care trebuia să stea cocoșată, fiindcă abia încăpea în gluma de avion cu care compania noastră națională a deșertat cohorta de moldoveni dornici de a se capitaliza. Nu mi-am putut reține un zâmbet privind postura oarecum chinuită a fetei. Ea a crezut că îi zâmbesc ei și mi-a întors un surâs superb. Asta poate și fiindcă toți ceilalți pasageri erau încruntați fiindcă aeronava decolase mai târziu decât fusese planificat fiindcă a trebuit să îl așteptăm oleacă pe Mircea Geoană.

Nu știu cine e responsabil de recrutarea personalului la Tarom, dar dacă aș ști, i-aș scrie că frumusețea și amabilitatea vin și în ambalaje mai delicate. Și mai adecvate jucăriilor pârâitoare cu care deservește cursele interne.

No Comments Yet.

Leave a comment