Mare dihonie între dascăli, părinţi şi elevi pe tema catastrofei de la Bac! Aş avea multe de zis, dar sunt la dietă şi nu prea am vlagă. Aşa că o să povestesc despre Bacul din 1989, anul în care am terminat eu, anul în care, teoretic cel puţin, învăţământul comunist ajunsese pe culmi.

Pe vremea mea, clasa a XII-a însemna 6x6 ore de curs pe săptămână, plus măcar trei-patru ore de studiu acasă. Pe zi. Pare incredibil nu? N-am mai muncit atât nici de-atunci, nici până atunci... E drept totuşi că funcţiona un fel de cutumă care spunea că în, clasa a XII-a, important e să promovezi, fiindcă oricum nu trebuie să excelezi decât la materiile care se dădeau la admiterea la facultate. Bacul nu conta. Trebuia doar trecut. Teoretic, fiindcă practic...

Ţin minte ca şi-acum prima săptămână dintr-a XII-a. A venit întâi proful de română, domnul Mitrofan, care ne-a expus doctrina simplă a domniei sale: decât să mă faceţi de râs la Bac, mai bine vă las corijenţi. Ceea ce a şi făcut cu câţiva în primul trimestru, ca să vedem că nu glumeşte. A urmat doamna profesoară de chimie, Natalia Baltă, care ne-a informat nu numai că toate orele de laborator şi de tehnologie vor fi dedicate recapitulării pentru Bac la chimie, ea stabilind dinainte acest lucru cu profesoarele noastre de la materiile respective, dar şi că, o dată pe săptămână, se organizează ore suplimentare, de la care sunt scuzaţi doar cei care au medii de nouă sau zece. La fizică a fost şi mai simplu. Domnul profesor Vasilache nu ne-a spus nimic special. A zâmbit doar în barbă. În schimb, în ceea ce ar fi trebuit să fie practică, ne-am trezit că facem, de vreo două ori pe săptămână, câte patru ore de fizică pe zi chiar cu domnul Seryl Talpalaru. Da, da... chiar domnul acesta bonom şi blajin care zâmbeşte la televizor zilele astea şi ne spune că la liceul său nu a mai picat nimeni la Bac de vreo treizeci de ani... Mda. Pe vremea aia nu era aşa bonom. Şi deloc blajin.

Examenul propriu-zis a fost ca orice alt examen, ca orice teză, ca orice olimpiadă. E drept că la română subiectul a fost mai mult decât previzibil. Se împlineau 100 de ani la moartea lui Eminescu. Ideea e că a fost însă atât de mult de scris, încât nu am avut cu cine să mă consult. Şi nici de ce, eu fiind pe vremea aceea groaznic de trist că nu mă pot dedica literaturii şi trebuie să mă fac medic. La chimie am greşit o împărţire şi s-a dus dracului o parte dintr-o problemă.

La fizică însă a fost monumental. Primele două subiecte erau banale, dar ultimul era dintr-o parte a materiei care nu se dădea deloc la admiterea la Medicină. Şi nici la alte admiteri. Nasol... Am colaborat în limita bunului simţ. Cu mare fereală adică. Eram aşezaţi în ordine alfabetică. În faţa mea stătea Dragoş Dărăbăneanu, colegul meu de bancă şi cel mai bun prieten pe vremea aceea, iar în spate stălea Alina Dorohoi (actuală David), cu care făcusem opt ani împreună şi de care mă lega o duioasă prietenie. Aşa o colaborare ce-a fost între noi, că ăştia doi au luat 9,66, iar eu 6,66. Deşi eu fusesem la mijloc şi scrisesem cu toţii acelaşi lucru. Nota aceea e cel mai mare mister al vieţii mele de elev. Nu numai că e cea mai mică pe care am luat-o vreodată la fizică, dar contrastează ciudat cu nota de zece luată la treapta a doua şi cu nota aproape de nouă luată la admitere la Medicină. Ce s-o fi întâmplat?

Bacalaureatul conta însă aşa de puţin încât nu am făcut contestaţie şi nu am fost curios să văd ce greşisem. Oricum, după rezultate, am încins terasa de la restaurantul Vânătorul! Cu toţii, absolvenţi de Racoviţă, bacalaureaţi...

Eram mai deştepţi? Cu siguranţă, nu. Era mai simplu Bacul? În nici un caz. M-am uitat la toate subiectele şi sunt convins că, dacă aş fi dat aceleaşi materii, astăzi şi fără să repet nimic, m-aş fi situat între şapte şi opt. Şi atunci care e diferenţa? Spune cine ce-ar zice, dar în condiţiile în care, domnul Mitrofan recită astăzi îngerilor, doamna Baltă şi domnul Vasilache sunt pensionari luaţi în râs de statul român, domnul Talpalaru, din câte ştiu, mai are maximum un an la catedră, iar noi, premianţii generaţiilor din urmă cu două decenii suntem trimişi să culegem căpşuni, e mare lucru că se mai susţine Bacul.

26 Responses

 1. Daniel
  Carei categorii de cititori va adresati cand spuneti ca ati luat nota 6.66 si ceilalti colegi nota 9.66, dar ati scris la fel? Iar faptul ca nu ati mai facut contestatie, ca nu va interesa si ati preferat "sa nu striviti corola de minuni a lumii"... atat timp cat ati stiut ca ati scris la fel... este una din cele mai gogonate minciuni pe care am reusit sa le citesc...si ziaristii fabuleaza enorm, va asigur! Va spun tot eu cui va adresati: "intelighentilor" sau mai bine zis loazelor din ziua de azi, care atat timp cat nu stiu romana bine, cred ca logica este ceva misto, dar nu stiu sa spuna despre ce este vorba precis. Ar fi bine sa stati si sa va mai ganditi, sa gasiti o alta "explicatie", mai plauzibila, daca nu sunteti in stare sa scrieti adevarul!
  • Dan Doboş
   Domnule Daniel, nu mă adresez nici unei categorii de cititori. Și nici n-am scris în calitate de ziarist, fiindcă textul e pe site-ul meu personal. Mi-am adus pur și simplu aminte ceva și am tras o concluzie. Aveți totuși dreptate. În povestea mea sunt și lucruri nespuse. N-am crezut că interesează pe nimeni, de pildă, să menționez că mă aștepta și o probă practică la fizică, fapt pentru care am decis că e mai bine să nu inflamez prea tare lucrurile cu o contestație. Pe de altă parte, adevărul e că nu conta ce notă luai la Bac. Așa erau vremurile. La fel de adevărat este că nu ardea nici unul dintre noi de nerăbdare să atragă atenția asupra similitudinii (iată doar presupuse) unor teze. S-a nimerit ca accidentul la notare să fie la mine? Asta e! Să mă fi dus și ce să le spun: m-am sfătuit cu Dragoș și cu Alina? Nu mă pot opri însă să nu zâmbesc la vedere ușurinței cu care, de la adăpostul anonimatului, folosiți cuvinte precum adevăr, minciună, explicație, în contrapondere la imaginea diplomei mele de bacalaureat. Vă invidiez sincer. Pe mine nu mă mai încearcă demult asemenea certitudini. Ca să nu mai vorbim de energia de a combate un om care n-a făcut altceva decât să-și amintească.
  • Domnu' Daniel, ca "intelighent" care stie 3 limbi straine si plateste impozite garla pentru ca unii ca dumneata sa beneficieze de invatamant gratuit - ma declar foarte jignit. In primu' rand verificati va rog gramatica, e cam defectuoasa. Nu va zic unde, sa aveti timp sa va faceti temele. In al doilea rand, prejudecatile dvstra vis-a-vis de anumite categorii socio-profesionale imi amintesc de urmatoarele ideologii: - nazism ("ce deshtepti se crede evreii astia") - comunism ('mama lor de telectuali!) - socialism ("lasa ba' ca banu' conduce totul"). Ma simt jignit sa fiu pus in aceeasi oala cu absolventii de bac din ziua de azi, carora parintii iresponsabili le dau bani de etnobotanice si de masini scumpe cu o viteza uimitoare. Subscriu cu Dan la acelasi lucru - apartinem unei generatii care a invatat foarte multe (adesea facand greseala de a nu chestiona sistemul, ci de a i se supune). Ca atare, meritam respectul tuturor mucosilor care nu sunt in stare sa treaca de un 5 la bac si care ar vrea diplome de la fabricile de specialitate aparute dupa '90. Asta e domnilor, regulile se mai si schimba, adaptati-va sau votati cu altii!
  • Aloha domnu' Daniel, ca "intelighent" care stie 3 limbi straine si plateste impozite garla pentru ca unii ca dumneata sa beneficieze de invatamant gratuit - ma declar foarte jignit. In primu' rand verificati va rog gramatica, e cam defectuoasa. Nu va zic unde, sa aveti timp sa va faceti temele. In al doilea rand, prejudecatile dvstra vis-a-vis de anumite categorii socio-profesionale imi amintesc de urmatoarele ideologii: - nazism ("ce deshtepti se crede evreii astia") - comunism ('mama lor de telectuali!) - socialism ("lasa ba' ca banu' conduce totul"). Ma simt jignit sa fiu pus in aceeasi oala cu absolventii de bac din ziua de azi, carora parintii iresponsabili le dau bani de etnobotanice si de masini scumpe cu o viteza uimitoare. Subscriu cu Dan la acelasi lucru - apartinem unei generatii care a invatat foarte multe (adesea facand greseala de a nu chestiona sistemul, ci de a i se supune). Ca atare, meritam respectul tuturor mucosilor care nu sunt in stare sa treaca de un 5 la bac si care ar vrea diplome de la fabricile de specialitate aparute dupa '90. Asta e domnilor, regulile se mai si schimba, adaptati-va sau votati cu altii!
  • dana
   Se adreseaza noua, tuturor! a descris perfect bacalaureatul din "89....la care eu am copiat nu in limita bunului simt asa cum spune dumnealui, ci mi-au fost aduse subiectele si nu numai mie ci multora din an...asa cum s-a intamplat intotdeauna si inainte de '89 si dupa '89 , si in 2011 si cum se va intampla si in 2012....liceele de elita pline de copii de bani gata nu-si permit sa afiseze grad de promovabilitate sub 99%...iar scoala de azi nu se compara cu cea de ieri. Copiatul la bac nu m-a facut nici mai desteapta nici mai proasta si nu este nicio diferenta intre noi, cei de ieri- si actuala generatie.Imi amintesc perfect de orele de romana, unde multi dintre colegi nu foloseau acuzativul corect; sa zicem,la fel se intampla si astazi.
 2. Lazar Daniel-Sava -BAC'97
  Astia din ziua de azi care au picat sunt torpile. Eu am dat Bac-ul tot la Racovita in '97. Chiar daca nu conta pentru facultate stiu ca vreo luna jumatate am invatat zile si nopti, mai ales la Romana. Parca am dat 5 probe: Romana scris si oral, Fizica, Engleza si Economie. Respect pentru omul si profesorul de fizica Seryl Talpalaru. Mai rar asa profesor. Imi amintesc ca in '97 dadeam la ISE unde am intrat cu media 9.93 cu toate ca erau 11 candidati pe un loc. Cu toate ca invatam mai mult pentru matematica si economie m-am dus la olimpiada la fizica din placere. Avea un asemenea har omul asta ca reuseam sa invat materia de la ora de predare iar acasa faceam problemele date ca tema in momentele de "relaxare" ascultand Metallica la maxim, intre 2 reprize de invatat pentru facultate.
 3. ssanda
  eu am dat bacul la Racovita in 90(imi amintesc figura lui Dan asa cum apare pe diploma :)) si imi mai amintesc si niste nume si de profesori, si de colegi). Multa vreme am fost foarte incrancenata pentru cat de mult trebuia sa inveti acolo si nu as fi recomandat liceul asta. Doar ca de curand am mai absolvit inca o facultate si sunt efectiv revoltata de ce colegi am putut sa am(si ca oameni, si ca prezumtivi intelectuali); si atitudinea fata de liceul "cimitir al tineretii mele" s-a schimbat probabil brusc: da, asa trebuie invatat, ca acolo, de aia nici nu se pica la bac de zeci de ani...
  • Dan Doboş
   Ca sa fiu extrem de sincer, si eu imi amintesc niste figuri din generatia voastra....
 4. Bogdan
  Dupa cum zice un coleg mai sus "loaze" asta sunt elevii de azi ,generatia facebook,generatia retrasilor in spatele pc-ului si a unei pagini de net.....dar ce sa le cerem sa invete cand ei nu sunt in stare sa socializeze decat cu ajutorul facebook-ului si a etnobotanicelor.Ce stiti voi despre cum a fost?....suteti niste indolenti,nepasatori si retrasi.....o veti simti pe pielea voastra mai tarziu(nu credeam ca voi ajunge sa spun asta vreodata).O sa ajungem o tara de retarzi care nu stiu sa faca decat un singur lucru si nici acela bine ,auzi sa nu ia nimeni bacul dintr-un intreg liceu=))))) Si eu la ce subiecte au fost la matematica,fizica,romana luam bacul si azi cu toate ca au trecut 10 ani de la aceasta experienta
  • Dan Doboş
   Se poate să ai dreptate. Dar ca părinte si om care a dat Bacul acum mai bine de două decenii trebuie să spun totuşi că şi părinţii au o vină, fiindcă au privit adeseori nepăsători la deprecierea continuă a standardelor. In plus, pe mine unul nu facebook mă sperie ci fenomentul copy/paste şi tolerarea sa de către dascăli.
  • Cristi
   Domnule Bogdan, si eu am dat Bacalaureatul in '87. Dar pe vremea mea,dupa orice semn de punctuatie se lasa spatiu. La fel si inainte de paranteze.
 5. Florin
  BACul nu mai este ce a fost Scoala romaneasca nu mai este ce a fost. Tara asta nu mai este ce a fost. Si poate o parte din problema aici zace: daca ne obisnuim, si obisnuim si pe cei care vin din urma, cu ideea ca singurul lucru pe care ti-l ofera scoala este o diploma, ca daca vrei sa reusesti trebuie sa pleci in afara la munci de necalificat, sau poate la eternele 'ciordit', prostitutie sau, de ce nu, cersit, alternativa fiind sa putrezesti in scoli pana pe la 24 de ani si sa ai sanse la 300 euro pe luna, cum sa ne asteptam sa mai fie prea multi interesati sa invete? Societatea noastra promoveaza 'smecheria', mass media promoveaza bombe sexy si gogosi cu portofelul plin, asta in timp ce un procentaj semnificativ dintre noi traiesc sub pragul saraciei. E relativ normal ca tinerii sa imbratiseze idiotii astia ca pe exemple de urmat. Da, e vina elevilor ignoranti si dezinteresati, facebook-isti si aslpls-isti, dar asumati-va partea de raspundere care va revine ca si membri ai societatii care i-a incurajat si le-a permis sa ajunga aici. Ceea ce e mai grav, este ca daca nu vom schimba ceva, lucrurile se vor inrautati. In fond, copilul acasa se defineste ca si om, invatand de la parinti si anturaj.
  • dana
   Nu este vina copiilor, este vina sistemului - in scoli nu se face nimic, profesorul este mort de foame, nu-l intereseaza daca odrasla ta intelege sau nu lectia!
 6. misha
  Apropos de subiectele si notele de la bac (am terminat in '85). Mi-a fost foarte rusine cand mi-am vazut notele la bac (romana 5,5 -la romana eram olimpica cu note peste 8 la faza judeteana-, mate 5 -recunosc, nu a fost febletea mea niciodata- si fizica 5,25 - o materie la care nu am luat 10 niciodata dar nici sub 7 n-am fost vreodata! Proba practica mi-a ridicat media si astfel am putut lua bac-ul), o rusine atat de mare ca nu-mi venea sa merg acasa! Dar, surpriza, la examenele de admitere la facultate (2 la mate si 1 la fizica) am luat note peste 8 la toate. Cum explicam? N-am stiut la bac si am stiut peste 2 saptamani? Au fost profesorii incorecti la notare, neatenti la corectare sau mult prea severi? La noi in liceu (la Info, in Copou) nu s-a copiat niciodata la bac (in categoria asta mai erau Negruzzi, Racovita, Nationalul si cam atat) la celelalte licee (industrialele) se copia pe rupte, se dictau rezolvarile de catre profesori si alte metode. La ce le-a folosit unora sa copie la bac pentru a avea nota mare daca au picat la examenele de admintere in facultate (pe drept, fiindca erau "bata", cum se zicea atunci)? Cat despre mine... am avut emotii la bac si nu am avut la examenele de admiterela bac? Explicatia a ramas un mister pentru mine pana azi. Oricum, contestatie nu am facut, media la bac nu a avut importanta pentru admiterea la facultate, in cele din urma am fost multumita ca l-am trecut. Eu sunt de parere ca s-a gresit eliminandu-se examenele de treapta si examenele de admitere la facultate. S-a gresit introducandu-se sistemul Bologna, dar asta este o alta discutie.
 7. Nelu Ciortan
  Ai perfecta dreptate Dan Dobos ! S-a ales prafu de tot, mai ales in invatamant ! Traim intr-o mare minciuna, viata acestui popor, in prezent, e un mare semn de intrebare ...
 8. Iulian Boz
  Domnule Dan, cu cel mai sincer respect, felicitari pentru notele obtinute si pentru generatiile trecute, generatii care intradevar au crescut altfel. Din intamplare am gasit site-ul dvs. Nu va cunosc, nu stiu cine sunteti si ce faceti. Fac parte dintr-o generatie mult mai tanara, absolvent de Bacalaureat in anul 2007, nascut in anul absolvirii dvs. Recunosc, societatea romaneasca s-a demoralizat in procent de peste 50%, valorile ce trebuie apreciate sunt neglijate, chiar uitate si daca peste toate vad cum vin alte generatii din urma care vor trebui sa creasca in acest "spatiu", care este vina noastra ca ne-am nascut in Romania. Si indraznesc sa spun "vina noastra" deaoarece pana la urma toti traim aceleasi sentimente. Nu vreau sa judec, dar am o intrebare: care ar fi dreptul dvs. (a generatiilor trecute) sa ii judecati pe cei de acum? Pana la urma cine i-a crescut si educat pe actualii "retardati" si imi cer scuze de termenul folosit, dar am vazut ca este foarte uzual in formularile antescriitorilor mei, oameni cu "scoala" si poate multi dintre ei parinti de "retardati"??? Astept si alte comment-uri si poate am putea sa avem o discutie mai serioasa pe tema asta. Deocamdata, toate cele bune!
 9. Dan Doboş
  Dragă Iulian, Zic dragă fiindcă, biologic mi-ai putea fi fiu. Sunt prieten cu actuala mea soție cu mult înainte de a te fi născut tu. Vreau să mă explic. Generația ta este infinit superioară generației mele. Sunteți mai informați, mai evoluați, sunteți europeni, aveți o flexibilitate în gândire cu care noi nu ne puten pune. Singura diferență dintre generații e că pe noi ne-au constrâns, ne-au stors, ne-au rupt și au obținut maximul. Voi trăiți mai tihnit. Și asta nu e în măsură a scoate ce e mai bun din voi. E simplu.
  • Iulian Boz
   Ma repet, am un respect suprem pentru cei mai mari decat mine, in special fata de dvs. dupa ce v-am studiat mai mult web-site-ul, pot zice ca sunteti o valoare pentru tara. Am incercat sa va inteleg si explicatia, e plauzibila intradevar, dar as incerca sa imi explic lipsa de interes a copiilor din ziua de azi pentru educatie altfel. Traim intr-un sistem in care nu numai ca nu ni se ofera sanse, dar nici macar nu suntem incurajati catre viitor, un sistem in care se pune in fata non-valoarea(gen pitipoancele de Bamboo si cavalerii de Dorobanti) si de ce nu, un sistem condus de tot felul de analfabeti. Ce interes ar avea un copil sa mai incerce sa faca o facultate, cad se vede mult injosit de unul cu 3 clase pus intr-un post cheie??? Nu as vrea sa fiu rautacios sau penibil, dar intreb: ce a facut generatia dvs. scolita pentru acesti copii??? cine ar fi trebuit sa ii educe si cine ii educa de fapt pe acesti copii??? cine ar trebui acum sa fie fruntea sistemului de conducere??? de ce vedem in sistem doar lichele ce sustin valori democratice, dar care inca au in sange, mostenire, doar valorile comuniste??? Nu cumva generatia despre care vorbiti, constransa doar la educatie si restrictionata de toate drepturile in vremea raposatului, ar fi trebuit sa preaia puterea suprema dupa revolutie??? Atunci erati in floarea varstei, de aceea sunt sigur ca multi dintre dvs. au avut ceva de spus in timpul manifestatiilor. Nu cumva ati renutat prea usor? Ati luptat doar sa dati puterea inapoi comunistilor. Imi cer scuze daca gresesc sau daca jignesc pe cineva si rog sa fiu corectat. Trecand peste toate, eu pot spune ca poate sunt un caz fericit. Poate doar datorita faptului ca am avut curajul sa lupt si sa nu ma feresc de provocari. Asa am ajuns sa imi dezvolt si o mica afacere in care inca am curajul sa investesc. Momentan muncesc intr-o tara mult mai civilizata si in care sistemul are ceva de ofeita cu adevarat(Norvegia), dar cu toate acestea am inca ambitia sa lupt in tara mea. Si vreau neaparat sa specific: nu provin dintr-o familie bogata si nici nu am apelat niciodata la "cunostinte". Am luptat, ce credeti am si castigat ceva???
   • dana
    Ai perfecta dreptate ( eu in 89 am fost pe tancuri dar nu mi-am luat certificat de revolutionar), am crezut ca va fi mai bine pentru copilul meu - are acum 20 ani si evident este fara perspective- in afara de stigmatizarea-drogat, etnobotanist etc societatea romaneasca nu-i ofera nimic/ uneori ii demonstraza ca scoala nu are nicio valoare caci Adi Minune sau Dragusanca au succes!nu le aratam noi asta??si le si demonstram?!zilnic!!!!
  • dana
   Si unde este vina lor ca traiesc mai"tihnit" cand profesorul de informatica vine beat la scoala incepand cu prima ora? sau ca profesorul de istorie acorda nota 1 ca si cum ar spune buna ziua? un bolnav psihic in opinia mea care nu face altceva decat sa indarjeasca un adolescent sa-i vorbeasca urat si sa nu-l intereseze efectiv materia predata, caci oricum rezultatul este identic...nota 1. Si credeti-ma ca stiu ce spun, am crescut pe holurile liceelor, mama lucrand in liceu de cand ma stiu- nu este nicio diferenta intre cum era odata si cum este acum-
 10. Ben Ami
  eu am terminat in '86. castigasem ceva pe la olimpiade de fizica, chimie, apoi genetica dintr-a 12-a. am intrat la vreo trei facultati primul, pe una am si terminat-o primul, m-am lasat de alte 3. la bac a trebuit sa dau examen la mate, fizica, chimie si practica (desi vroiam sa dau si eu la ce aveam sanse la o nota mai mare, poate chiar la sport din moment ce eram campion national). asa a fost sa fie si cu media de la bac n-as intra la nici o nenorocita de facultate din ziua de azi. bine, nici n-as mai vrea din moment ce spagile la profesori au ajuns la nivelul de 50 de euro PENTRU UN ZECE! zau, eu am vrut sa iau de la stat bursa in fiecare luna si am reusit sa iau chiar un an in plus... decat aveam voie. era si este o smecherie! in liceu tin minte ca am luat un 10 la romana fara sa stiu din ce poezie era versul "si n-au invins!" eu referindu-ma la Spartacus :) mai tin minte ce bani le luam colegilor la tezele de la chimie. apoi... cantonamentele in care plecam in fiecare vacanta (la mai multe sporturi). notele la purtare? intr-a 12-a am avut 6/9/10 (9 deoarece castigasem olimpiada de genetica, 10 pentru ca nu dadusem pe la scoala). deci, prostii - si va asigur ca mai grave chiar si decat vad cateodata la stiri - am facut si noi. pariuri cu "talpa o sticla de vin si apoi 10 flick-flack-uri", "mai sunt 40 de ore pana la faza pe sector, vreau sa castig olimpiada (desi eram singurul corijent la genetica al liceului, dar trebuia s-o impresionez pe EA, care facea meditatii deja de o luna), "hai sa fumam un pachet de tigari DEODATA", "nu putem muri daca ne bagam o seringa de 10 ml plina cu... aer - in vena", "cine nu doarme 3 zile si 3 nopti - cu martori". "17 insi intr-o Dacie, noaptea?"... si cate si mai cate. distractie, adrenalina si performanta! poti face orice in orice vremuri, nu depinde decat de genotip si de ce-ai de gand cand vine vorba de fenotip. vrei si poti... faci! nu poti... comentezi :) s-auzim de bine!
  • Ben Ami
   erata (a bac a trebuit sa dau examen la mate, fizica, ROMANA si practica). as fi vrut eu sa dau la chimie :)
 11. Nicolae
  eu am dat Bac-ul anul acesta si l-am luat. tu ai dat in 89 si ai luat note de 9 si 10; mai spui ca daca ai fi dat acum luai intre 7-8, asta inseamna ca acum e mai greu :)
  • Loredana
   Nu e mai greu acum, doar ca domnul Dobos, nemaifiind pe bancile scolii de ceva ani, a mai uitat din cunostintele pe care le avea la vremea cand a dat bacul. De asta spune ca ar fi luat 7 sau 8.
  • Maria
   Nicolae, daca stii sa citesti dl Dan a spus ca ia note de 7-8 fara a mai recapitula materiile. Daca te umfli in pene tu ce note ai luat?
 12. Maria
  Mie sincer imi pare rau ca traiesc aceste timpuri. Mi-ar fi placut sa ma nasc acum 50 de ani :((

Leave a comment