Abaţia, ediţie omnibus, Millennium Press

Ditamai cărămida! Ăsta a fost primul gând care m-a încercat atunci când Horia Ursu mi-a comunicat dimensiunea noii ediţii a Abaţiei, care se va lansa oficial, deodată cu DemNet, la Gaudeamus, sâmbătă, 26 noiembrie la ora 14:30, la standul editurii Millennium Press. Volumul, care va avea 800 de pagini şi va costa 75 de lei, adună între copertele sale Abaţia, Blestemul Abaţiei şi Abaţia infinită, propunând un adevărat maraton ficţional. Nu vă spun mai multe acum. Prefer să vă las să citiţi un fragment din ceea ce scrie Cătălin Badea Gheracostea în prefaţa noii ediţii.

„Apariţia Abaţiei lui Dan Doboş în ediţia omnibus de la Millennium Books este un moment istoric, pentru literatura română, şi nu doar pentru SF-ul scris în româneşte.

Dan Doboş a crezut şi crede în cartea sa, alături de câţiva prieteni şi câteva mii de cititori. Cu omnibusul Millennium Books li se face tuturor dreptate. Criticii care nu vor scrie despre Abaţia de-acum îşi vor arăta nu specializarea pe nişe ale literaturii generale care se cred majore, ci snobismul şi ignoranţa, lenea şi reaua-credinţă. Cititorii împătimiţi ai genului nu vor recunoaşte decât trama generală, personajele şi anumite dialoguri din primele volume, lumea ficţională rămânând aceeaşi, însă explorată şi descrisă mult mai coerent şi, de multe ori, într-un registru spectacular mai elaborat, străin de un Deus ex Machina periculos de apropiat în prima ediţie; a doua ediţie prezentând însă, şi asta este ceea ce cred cu tărie, adevărata Abaţie, cea din intenţia artistică veritabilă a lui Dan Doboş. Cititorii ocazionali sunt norocoşi că au prins în mâini o carte totală, epurată de intervenţiile străine zisei intenţii artistice.

Se poate spune că aveţi în faţă o nouă carte cu un vechi titlu. Dacă nu aş simţi un fior de blasfemie, aş spune că Abaţia de la Millennium Books este ca Evanghelia lui Matei pe lângă Evanghelia lui Marcu, respectiv Abaţiile precedente. Ambele sunt canonice, spun aceeaşi poveste, cu acelaşi mesaj, numai că omnibusul este mai complet, are mai multe pilde, scene, întrebări şi trimiteri, inclusiv teologice, întocmai cum Matei este mai mare decât Marcu.”

11 Responses

 1. Cornel
  Tocmai vin de la targul "Gaudeamus" (unde am beneficiat si de-o mica reducere) si ... n-as zice ca volumul arata ca o ... caramida :)) Este mare, e drept (800 pagini, fix), dar eu sunt obisnuit cu dimensiunea si nr. de pagini. In afara de deliciul povestii (pe care-o stiu deja, dar abia astept sa citesc editia reviziuita si adaugita) sunt convins ca experienta practica a citirii ei va fi o placere in sine, volumul aratand perfect.
 2. Pic
  Buna ziua Felicitari pentru opera, a fost o descoperire senzationala pentru mine sa aflu ca avem o trilogie de asemenea calibru scrisa de un roman. Va doresc la mai multe carti, mai fascinante si mai surprinzatoare. V-am recomandat si va recomand in continuare ca fiind alaturi de AE van Voght si a sa Lume Non A sau Fundatia a lui Asimov. Am intrat sa cer o informatie dar nu m-am abtinut sa nu va felicit pentru opera. Unde gasesc cartea ca am fost prin vreo cateva librarii si nu am gasit-o? Eu am editia din 3 volume si e incompleta si aia pentru ca am gasit de cumparat doar primul si ultimul volum, cel de al doilea l-am citit pe net :) piratat imi pare rau dar trebuia citit cumva si nu am gasit cartea.
 3. Alex
  Am cumparat de pe Amazon ultimul exemplar pe care il mai aveau "The Abbey" pentru ca vreau sa il dau cadou unui prieten german dar am observat ca este doar primul volum, ati tradus cumva si celelalte doua volume si daca da, de unde pot sa le comand pentru ca nu as vrea sa piarda nimic din trilogie.Totodata va rog trimiteti-mi un mail cu locul de unde pot sa cumpar editia omnibus a abatiei pentru ca nici eu nu am prea gasit-o pe nicaieri in librarii. Multumesc.
 4. MihaiD
  Buna ziua Si eu sunt interesat de editia omnibus - nu o mai gasesc nicaieri. Deasemenea sunt interesat si de varianta in engleza - sper sa reusiti sa traduceti tot ciclul. Multumesc pentru placerea de a va citi aceasta opera.
 5. George
  Buna ziua, am comandat ieri(04.12.2013) trilogia Abatia, am realizat abia mai tarziu ca editia de fata contine toate cele 3 carti, daca se poate sa nu fie livrate si urmatoarele 2, nu are sens sa am duplicat ultimele 2 volume. Multumesc
 6. Ca Lin
  Un Dune rescris...si nu-i un compliment. ai scris-o la 32 ani, oare azi nu iti pare un plagiat toata cartea "ta"??? ma caznesc,is la pagina o suta si ceva, incercand sa nu ma tot lovesc de factorii lu Herbert si de toate conceptiile lui de acu 50de ani, dar nu pot--ma lovesc !!! As vrea sa pot sa-ti asez laurii cum prea multi o fac,mai ales ca esti mioritic de al nostru, dar ma doare fiecare rand citit :( si daca as avea ceva mai bun de facut/citit, as uita abatia ta intr-o clipa. Dar n-am,am citit tot, asa ca o sa strang din dinti si o sa o termin, poate chiar toate volumele, dar musai mi-o fost sa-mi vars naduful. Din pn meu de vedere-NU AI SCUZE !!! Imaginatia ar trebui sa fie nelimitata...
 7. Radu
  Nu pot sa fiu de acord cu parerea personala a lui Ca Lin. Sunt la volumul 3 al cartii. Cartea asta nu are nici o legatura cu Dune. Initial am citit cartea online si pe telefon la semafoare. Chiar daca se intra in poveste abrupt si dureaza ceva sa intelegi actiunea, dupa ce treci de primele 100 de pagini nu mai poti lasa cartea din mana. Volumul 2 l-am citit in maxim 2 zile. Cand m-am apucat de volumul 3 am simtit nevoie sa cumpar cartea completa pentru a o putea reciti oricand. Recunosc ca primele 2 volume le-am citit online. Tinand cont ca aceasta trilogie m-a marcat, readucandu-mi placerea de a citi cu sufletul la gura, am simtit nevoia de a-mi exprima consideratia fata de autor cumparand editia omnibus azi. Felicitari d-le Dan Dobos pentru ca mi-ati oferit placerea de a citi un roman SF de calitate si bucuria de a fi scris de un roman. Nu scriu comentarii de obicei dar cartea dvs m-a exaltat. Voi aprofunda si restul cartilor dvs. Sper sa ajung sa va cunosc personal la unul din targurile de carte din Bucuresti si sa primesc un autograf pe cartea cumparata. Cu respect!
 8. Bogdan
  Buna ziua, vreau sa citesc aceasta carte si nu o mai gasesc pe nicaieri, formatul electronic nu ma intereseaza. Imi puteti spune daca o mai pot procura de undeva? Orice editie completa ma intereseaza, fie omnibus sau cea in 3 volume. Va multumesc!
  • Radu
   vezi ca ai in partea de sus a paginii magazin. Acolo o poti cumpara. E prima carte. 75 de lei editia completa. Eu azi am primit-o. Multumesc pentru autograf! O zi frumoasa!
 9. Paul
  Am primit cartea saptamana asta in conditii foarte bune. Multumesc mult autorului pentru autograf. Sunt de-abia la primele pagini si deja m-a prins.
 10. Ionut
  Am comandat si eu cartea, a venit in cateva zile (2-3) si sunt foarte multumit de ea ! N-am mai citit o carte asa buna de mult. Recomand !

Leave a comment