Doboşismul de azi: ăla cu parlamentarii corupţi

A apărut astăzi un sondaj care zice că mai bine de 83 la sută dintre români cred că Parlamentul este cea mai coruptă instituţie din România. Imediat, o liotă de intelighenţi televizaţi s-a repezit să se dea de ceasul morţii explicând poporului ignorant că, de fapt, e vorba doar de o percepţie, de vreme ce parlamentarii nu semnează acte în urma cărora se atribuie contracte de vreun fel.

Departe de mine gândul şi statura intelectual-morală de a combate oameni care vorbesc la televizor, dar mă întreb şi eu din străfundurile blogului, dacă percepţia asta nu o fi având vreo legătură cu faptul că românul nu prea crede că alde Miki Şpagă a trecut la UNPR din motive ideologice. Mă mai frământă şi  întrebarea dacă nu cumva faptul că românii au trimis PDL în opoziţie, dar alde Udrea şi Boagiu continuă să fie la putere o fi având vreo legătură cu percepţia de coruptibilitate a parlamentarilor. Sau poate o fi contribuit chiar preşedintele, care a reproşat unui deputat de Iaşi că vrea să-şi pună o rudă şef peste cazane şi lifturi. De asemenea, nu pricep nicicum ce s-a întâmplat în mintea unui deputat ieşean de pe Prut care, la numai o lună după ce a ţinut un discurs fulminant la o şedinţă PSD, a decis să treacă la UNPR.

Dar astea sunt desigur vorbe de tonomat, plătite de moguli şi de nenorociţii care vor să fure Poşta şi sarea din România.

 

2 Responses

  1. Eugen
    Pai e clar ca nu semneaza acte si problema cea mai mare e cu legile care trec nevazute de nimeni. Chipurile, daca isi intorc privirea, n-au nici-o vina. De fapt au raspunderea atat pentru actele care trec automat sau deliberat, cat si pentru cele care nu trec, sau sunt suspendate ani de zile. Atat pentru efectele directe cat si indirecte. Ca de aceea sunt atat de multi alesi, ca sa gandeasca fiecare aspect.
  2. limbistul
    Ce-i aia 'dobosism',maestre Dobos? Vreun curent literar de care n-am auzit noi cei multi 'si prosti' sau doar o speranta desarta de-a dvs ca ar putea fi vreodata? V-as simpatiza 'stangismul' desantat daca n-ar fi si gaunos d-le Dobos: sunteti doar un 'gurist' ca multi altii, tot atat de necesar ca si muzica buna a lui Horia Brenciu: e intr-adevar buna dar e cantata de un neavenit. Hai sa traiti ca trebuiti!

Leave a comment